het trio
Home
Nieuws
Onze meiden
Beau
Amy
Blitsey
Nest Amy 2003
Nest Amy 2004
Nest Blitsey 2005
Nest Amy 2007
Fotoalbum
Contact
Links

Afspraken.Het kopen van een pup is geen kleinigheid en vraagt vooraf een zorgvuldige afweging. De pup wordt, hopen we, vele jaren een geweldige huisgenoot en daar moeten we vanaf het begin de nodige energie in steken.

Wanneer we een nest fokken, dan letten we daarbij op:
  • Gezondheid van reu en teef.
  • Gedrag van de honden.
  • Pupkopers.
Gezondheid.

Nooit kan een fokker enige garantie geven over de gezondheid van de te kopen pup. Maar van de fokker kan wel worden gevraagd er alles aan te doen om ellende te voorkomen. Op onze site worden van de honden de relevante gezondheidsuitslagen geplaatst:
Uitslagen van het HD- en ED-onderzoek.
Uitslag van een recent oogonderzoek.
Hoewel de laatste soms moeilijk te scannen is, zetten we deze toch ter informatie op de site. Pupkopers moeten immers over alle informatie kunnen beschikken? De reu die we kiezen beschikt ook over de juiste gezondheidsuitslagen en zo mogelijk worden deze op de site getoond.

Gedrag.

Van nature is onze Labrador Retriever een jachthond. Met onze honden wordt gewerkt. Door het volgen van jachttrainingen willen we de werkeigenschappen in de honden graag terugzien. Een hond die wil gaan voor de baas, iets mooiers is er toch niet? Hoewel onze honden over de benodigde exterieur kwalificaties beschikken, willen we nadrukkelijk daarnaast ook die werkeigenschappen bij zowel de reu als de teef zien.

Pupkopers.

Pupkopers kijken (terecht!) kritisch waar een pup wordt gekocht. Maar fokkers kijken ook kritisch waar "onze" pups naar toe gaan. Dus dat doen wij ook. Mensen, die beiden full-time werken en waar de hond zelf maar moet uitzoeken hoe hij/zij de dag doorkomt hoeven zich bij ons bijvoorbeeld niet voor een pup te melden. Zeker in het begin moet er voldoende tijd in de hond gestoken kunnen worden. Mensen die echt wat doen met hun hond hebben bij ons een streepje voor. Daarnaast maken we afspraken over wat wel en niet kan met een pup, het gebruik van de juiste voeding enzovoort. Bij de verkoop van de pup maken we gebruik van de koopovereenkomst van de Nederlandse Labrador Vereniging.