het trio
Home
Nieuws
Onze meiden
Beau
Amy
Blitsey
Nest Amy 2003
Nest Amy 2004
Nest Blitsey 2005
Nest Amy 2007
Fotoalbum
Contact
Links

Black Amy van Shibo's HomeAmy Amy was de tweede Labrador die in ons gezin kwam. Na ruim anderhalf jaar wachten, want we hadden onze zinnen gezet op dit karakter. Dat liep formidabel af, want het is de hond die we zo graag wilden hebben. Je moet altijd maar afwachten..

Amy is geboren op 8 september 2000. Haar stamboom ziet u wanneer u op deze link klikt. In het begin, zoals het hoort, een lekker ondeugende pup. Altijd op verkenning uit. Gelukkig maken we gebruik van een bench het eerste jaar, dan blijft de boel tenminste heel!

Amy is een hond met een lief, zacht karakter. Na de eerste gehoorzaamheidscursussen zijn we doorgegaan met de jachttraining.

amy met eend Tot nu toe hebben we met Amy twee nesten gefokt. Het karakter van de Labrador Retriever, de will to please, aanleg voor de jacht: het zijn de eigenschappen die we zoeken als we op zoek gaan naar een reu. En natuurlijk is de gezondheid heel belangrijk. Ook Amy is voor diverse afwijkingen onderzocht. Tijdens ieder nest beschikken we over een geldig oogonderzoek, waaruit blijkt dat er geen afwijkingen zijn geconstateerd. Lees op de pagina de opmerking over Cornea Dystrophie. De beide ouderdieren van Amy hebben een Optigen A resultaat, dus dat maakt het testen via DNA van Amy overbodig.

Amy als pup Daarnaast zijn de onderzoeken naar heup- en elleboogdyplasie van belang. We kiezen ervoor om alle onderzoeksresultaten te scannen en op de site te zetten. Dus mocht er een keer een tegenvallend resultaat komen (is er gelukkig nog niet geweest), dan komt dit ook op onze site. Toename van transparantie binnen de fokkerij vinden we belangrijk om veel ellende te voorkomen.

Wanneer u op deze link klikt, dan ziet u de HD en ED certificaten van Amy. Een toelichting op deze onderzoeken, leest u wanneer u op
deze link klikt (is een pdf-bestand).

maatjes

Amy heeft twee keer meegedaan aan een show. Tentoonstellingsresultaten: Zeer Goed 9 september 2001 op de Kampioenschapsclubmatch van de NLV in Bennekom en Zeer Goed 15 september 2002 op de Regionale Clubmatch van de NLV in Emmen.mislukte poging om een kerstkaart te maken